Dancing Shoes

Tubeday werd gisteren een beetje gemist. Maar geen nood, om het toch wat goed te maken vandaag alsnog een filmpje. Deze week serveer ik u de Arctic Monkeys met Dancing Shoes. Of beter, een cover door Buena Vista Social Club.

Ibrahim Ferrer en Omara Puortondo brachten in 2006 de plaat Rhythms del Mundo uit waarop ze een pak covers brachten van onder andere Coldplay, Maroon 5, Kaiser Chiefs en Sting. Daarmee wilden ze klimaatverandering onder de aandacht brengen. Het album staat bol van de oproepen en de opbrengsten werd ten dele gedoneerd aan een aantal groene projecten.

7 replies

 • Hoewel ik niet echt ‘cover-minded’ ben heb ik mij verleden jaar die cd toch aangeschaft. En af en toe, zoals dit weekend, laat ik de cd nog eens spelen. Mooi gedaan.

 • @Christophe: ik ken je muzieksmaak natuurlijk niet, maar je zou ervan versteld staan als je zou weten hoeveel van de muziek die we allemaal kennen covers zijn … hoeft niet per se slecht te zijn dus, tenzij het ongeïnspireerde en zinloze covers zijn, om een voorbeeld te noemen behind blue eyes van the who gecoverd door limp bizkit in godsnaam …

 • @Bleobao: Is dat niet algemeen geweten? Dju, ik dacht dat iederéén wist dat Behind Blue Eyes éigenlijk van The Who was. What’s next?

  Doorgaans ben ik ook niet voor covers. Maar soms, heel soms, zit er eentje bij die het origineel best wel naar de kroon kan steken.

  Ik kon ook kiezen om de clip van Coldplay’s Clocks te plaatsen, maar die vond ik net minder geslaagd dan deze Dancing Shoes.

 • Ik nam nu maar een stom voorbeeld ja … maar er zijn nog veel meer nummers die gebaseerd zijn op onbekende nummers van vroeger.

 • trouwens, ik gaf dat voorbeeld om een slechte cover te noemen, niet om een voorbeeld te geven van iets wat weinig mensen weten …

 • Allé, een voorbeeld waarvan bij veel mensen (toch bij de mensen van onze leeftijd) de cover bekender is dan het origineel. Killing me Softly, ook gecoverd op Rhythms del Mundo, is in de jaren ’90 toch vooral bekend in de versie van The Fugees. Maar hoeveel van ons weten nog dat dit oorspronkelijk groot is geworden met Roberta Flack in 1971. En zelfs dat was een cover… van Lori Lieberman.

 • Een interessant programma op tv voor dit soort dingetjes is de Top 2000 aller tijden op Nederland 3 elke keer op het einde van het jaar … ik zeg het maar voor binnen een 11-tal maanden.

Commentaar is gesloten