Klinkers: Balkan Beatbox

Gisteren was er de aftrap van Klinkers festival te Brugge. Tien dagen muziek op de Burg, daar zeg ik geen neen tegen en dus ging was ik gisterenavond in het gezelschap van Bjorn present. Balkan Beatbox brengt een mix van wereldmuziek. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden komen ze rechtstreeks uit NYC. Hun repertoire is heel gevarieerd en bestaat vooral uit een mengeling van zigeunergeluiden, slavische invloeden en elektro. Eén ding staat wel als een paal boven water: zeer opzwepend! Tegen het eind van de avond hadden ze tegen mijn eigen verwachting in het grootste deel van de Burg in vuur en vlam gezet. Ze verzwakten ook niet en bleven op hetzelfde ritme doorgaan. Ik vond het alvast een meer dan uitstekende opener.

Vanavond spelen de Brooklyn Funk Essentials vanaf 21u30. Aangezien het gratis is: al wie vakantie heeft daarheen!

Klinkers Balkan Beatbox

3 replies

 • Druivensuiker » Klinkers 2007: Brooklyn Funk Essentials
 • Ik vind het heel straf dat ze het publiek zo konden meekrijgen. Als onbekende groep met een gratis concert voor een heel gevarieerd publiek was dat een prestatie op zich. Het zag er allemaal heel leuk en spontaan uit maar toch zat het allemaal heel professioneel in mekaar. Bijvoorbeeld toen die man op het podium klom en daar wat dom begon te doen. Ze lieten zich op geen enkel moment afleiden en daaraan merk je toch hoe geconcentreerd ze op dat podium stonden. Weer een nieuwe groep ontdekt.
  btw: mooi beeldmateriaal

 • Matthias

  29 juli 2007 at 8:11 pm

  Thx! 🙂

  Ja, hun commentaar achteraf was ook droog en raak “Thank you for the erratic dancing!” 😆

Commentaar is gesloten