Netsensei

Much Ado About Nothing

Feedreaders

Bon. Feedreaders. Da’s moderne technologie waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Aangezien ik nogal mobiel ben en meerdere persoonlijke desktops bezit, is een klassieke desktoptoepassing niet echt een oplossing. Ik heb het ooit eens een tijd volgehouden met liferea op mijn oude laptop.

Dan maar overschakelen op een on line oplossing. Ik heb even geëxperimenteerd met bloglines en onlangs nog met netvibes. Zonder dat die twee mij écht konden bekoren. Veel te gecompliceerd en met allerlei tierlantijntjes. Via Smetty en Joke ontdek ik nu dat Google ook zoiets heeft. Shame, dat ik dat nu pas ontdek!

Afijn, gelijk eens flink wat feeds in het ding gestoken. De interface is rechttoe, rechtaan en duidelijk. In de linkerkolom mijn feeds en rechts een overzichtje van recente activiteit. Meer moet dat niet zijn. Uiteraard kan ik mijn feeds heel eenvoudig organiseren in categorieën of taggen (eigenlijk is dat hetzelfde). Ik zou niet minder verwachten. Via preferences kan ik ook nog via OPML mijn feedlist van een andere feedreader importeren! Cool! Uitwisselbaarheid! Fijn dat ze daar mee rekening hebben gehouden! Buiten de ‘Trends’ die je toelaten om je eigen leesgedrag onder de loep te nemen, zijn er niet zoveel extra features of zo. En maar goed ook. Voor mij hoeft zo’n dienst ook niet méér te doen. Feature creep zou de zaken alleen maar onduidelijker maken.

Zo. Ik ben benieuwd hoelang ik het ga volhouden om dit te gebruiken. Ik heb nogal de neiging om zelf naar de website in kwestie te surfen om zaken te lezen. Wat dat betreft ben ik nogal web 1.0-ish.