Netsensei

Much Ado About Nothing

Creativiteit gezocht

Creativiteit moet er zijn. En als er iets waar er op het Internet géén gebrek aan is, dan is het wel creativiteit. Ik kan mij er altijd ongelofelijk in verbazen wat mensen nu weer uitvinden of maken. Als het niet het betere Webtweepuntnul speelgoed is, dan is het wel een leuk filmpje, een mooie foto of een grappige podcast.

Je moet er maar op kunnen komen, denk ik dan. En tegelijk voel ik mij dan ongelofelijk gefrustreerd omdat mij dat niet echt lukt. Te vaak denk ik dan dat ik niets meer ben dan consument die zich vergaapt in het werk van anderen. Te veel nemen, te weinig geven. En een nieuwe lay-out of zo maken kan een mens ook maar zoveel keer doen. Om nog maar te zwijgen van het battaljon rip-offs van originele ideeën waar ik niet in wil terecht komen.

Misschien ben ik nu gewoon te zelfkritisch en forceer ik het ook, maar het zou leuk zijn moest ik op een dag een Goed Idee krijgen dat ik praktisch kan uitwerken. Alleen jammer dat goede ideeën zo dun bezaaid zijn. Ach, ik laat ik het wat tijd geven.