Creativiteit gezocht

Creativiteit moet er zijn. En als er iets waar er op het Internet géén gebrek aan is, dan is het wel creativiteit. Ik kan mij er altijd ongelofelijk in verbazen wat mensen nu weer uitvinden of maken. Als het niet het betere Webtweepuntnul speelgoed is, dan is het wel een leuk filmpje, een mooie foto of een grappige podcast.

Je moet er maar op kunnen komen, denk ik dan. En tegelijk voel ik mij dan ongelofelijk gefrustreerd omdat mij dat niet echt lukt. Te vaak denk ik dan dat ik niets meer ben dan consument die zich vergaapt in het werk van anderen. Te veel nemen, te weinig geven. En een nieuwe lay-out of zo maken kan een mens ook maar zoveel keer doen. Om nog maar te zwijgen van het battaljon rip-offs van originele ideeën waar ik niet in wil terecht komen.

Misschien ben ik nu gewoon te zelfkritisch en forceer ik het ook, maar het zou leuk zijn moest ik op een dag een Goed Idee krijgen dat ik praktisch kan uitwerken. Alleen jammer dat goede ideeën zo dun bezaaid zijn. Ach, ik laat ik het wat tijd geven.

2 replies

 • Ik denk dat je juist de bedoeling van het internet aan het vergeten zijt:

  content tentoonstellen aan iedereen die het wil lezen. Als je nu juist iemand bent die het leest, die zijn er ook nodig, en veel meer dan de mensen die (creatieve) content aanbieden.

  En trouwens, mocht je echt iets creatief vinden om terug te geven, dan ben je stinkend rijk. Blijven zoeken zou ik zeggen!

 • Snelcursus brainstormen voor beginners:
  – Vorm een cirkeltje met een paar mensen (rechtopstaand)
  – Neem enkel zeer onschuldige knuffelbeesten
  – Gooi ze naar elkaar, jij gooit altijd naar dezelfde persoon en je krijgt de knuffel altijd toegeworpen van dezelfde persoon

  En blijven doorgaan. Meer knuffels toevoegen is altijd fijn.

  Nee, echt. Dit hebben we dus op school gedaan bij een brainstormsessie. Blijkbaar doet dat de linker met de rechterhersenhelft samenwerken… of zoiets. In ieder geval is het tof om te doen.

  Voor de rest: altijd een boekje mee hebben, waar je ook gaat. Je weet nooit dat het Goed Idee bij je zal aankloppen. 😉

Commentaar is gesloten