Broeikaseffect

Een mens voelt de opwarming van de aarde ook op momenten dat hij het minder verwacht. Zoals wanneer je eens wil gaan skieën. De laatste dagen ben ik het weer op de skilocatie vrij goed aan het opvolgen. Kwestie van te weten of we over twee weken op de latten zullen staan, binnen moeten zitten of onze bergbottinen mogen aantrekken. Tot nu toe zag het er in de Alpen niet bepaald positief uit. Weinig of geen sneeuw. Zelfs de traditionele wintersporten zoals de biathloncompetities waren eraan voor de moeite. Die moesten zelfs op stroken opgespoten sneeuw worden gehouden.

Duidelijk dat een dergelijk bericht van de Alpse weerman toch wel deugd doet:

Météo : La pluie devrait encore être là sur le massif pour une dernière journée. Ce Vendredi devrait donc être pluvieux et très doux. Douceur qui résistera jusqu’à dimanche. En effet, une nouvelle perturbation devrait arriver, et devrait apporter de la neige et des températures très froides. Dans un premier temps, le temps devrait se charger, et la neige devrait tomber de façon assez modérer du dimanche 21 jusqu’au mardi 23 janvier. On attend de 25 à 35cm de neige, voir même 40cm de neige très localement. Ces chutes de neige s’effectueront dès le fond de vallée, pour le bonheur des stations de basses montagnes. A partir de Mercredi 24, le temps devrait se dégager et les températures devraient s’effondrer. On atteindra un minimum le Jeudi 25, avec une différence allant de 20 à 30°C par rapport à la semaine précédente. Il fera donc très froid. Après quoi, les températures devraient doucement remonter, tout en restant très fraîches, mais beaucoup plus supportables, jusqu’en fin de semaine, le samedi 27.

Die belooft ons dus pakken nieuwe sneeuw en ’t wordt barkoud daar komende week, dus da’s al zeer positief. Maar wat het de twee weken erachter gaat doen: da’s pas de grote vraag.

7 replies

  • Geen paniek Matthias. Dinsdag en woensdag gaat het wel sneeuwen. Daarna blijft het koud. Hopelijk valt er erna nog wat sneeuw bij. Als je nog verder op de weerkaarten wil kijken, kan je natuurlijk zelf het weer proberen te voorspellen met behulp van een online-weercomputer die je kan vinden op http://vakman.weeronline.com/ . Als je wel meer dan een week verder probeert te kijken, wordt het weer natuurlijk heel onzeker. Skiën zullen we daar trouwens altijd kunnen. Er zijn enkele pistes die voldoende hoog gelegen zijn om echt wel sneeuwzeker te zijn. Maar het zou natuurlijk spijtig zijn dat ze niet allemaal zouden open zijn en het uitzicht wordt er ook niet mooier op met al die bruine ontdooide vlekken.

  • @Bart: en dat zegt onze beginneling. Ik denk niet dat jij alle pistes meteen zult kunnen afskIen. Vooral die met een zwarte kleur.

    @Matthias: leve de verse sneeuw, leve de koude, leve het skiën!

  • @WebsterMC: Het zijn juist de zwarte pistes die niet zullen open zijn. Vooral de groene en blauwe pistes zullen wel open zijn als ik zo eens kijk op de website met geopende pistes. Dus voor mij geen probleem. Nu nog woensdag afwachten en dan eens kijken hoeveel het daar werkelijk gesneeuwd heeft. Als er dan nog bijna geen ligt, ziet het er niet echt goed uit. Het zou inderdaad nog leuker zijn als er de dag voor we gaan het nog een goed zou sneeuwen, zodat we kunnen genieten van de verse sneeuw.

  • Durf je een gokje te wagen wanneer de eerste winterspelen op Antarctica plaatsvinden?

  • toch niet nog meer Al fucking Gore fanaten hoop ik? …

  • ga weg met je sneeuw

  • fdhnyujyydk,usiujhtrvghb wqhy njuwqbe65hya6ub7setjouy5es4oigs8i54uyikj45i

Commentaar is gesloten