Netsensei

Much Ado About Nothing

Broeikaseffect

Een mens voelt de opwarming van de aarde ook op momenten dat hij het minder verwacht. Zoals wanneer je eens wil gaan skieën. De laatste dagen ben ik het weer op de skilocatie vrij goed aan het opvolgen. Kwestie van te weten of we over twee weken op de latten zullen staan, binnen moeten zitten of onze bergbottinen mogen aantrekken. Tot nu toe zag het er in de Alpen niet bepaald positief uit. Weinig of geen sneeuw. Zelfs de traditionele wintersporten zoals de biathloncompetities waren eraan voor de moeite. Die moesten zelfs op stroken opgespoten sneeuw worden gehouden.

Duidelijk dat een dergelijk bericht van de Alpse weerman toch wel deugd doet:

Météo : La pluie devrait encore être lá sur le massif pour une dernière journée. Ce Vendredi devrait donc être pluvieux et très doux. Douceur qui résistera jusqu’á dimanche. En effet, une nouvelle perturbation devrait arriver, et devrait apporter de la neige et des températures très froides. Dans un premier temps, le temps devrait se charger, et la neige devrait tomber de façon assez modérer du dimanche 21 jusqu’au mardi 23 janvier. On attend de 25 á 35cm de neige, voir même 40cm de neige très localement. Ces chutes de neige s’effectueront dès le fond de vallée, pour le bonheur des stations de basses montagnes. A partir de Mercredi 24, le temps devrait se dégager et les températures devraient s’effondrer. On atteindra un minimum le Jeudi 25, avec une différence allant de 20 á 30°C par rapport á la semaine précédente. Il fera donc très froid. Après quoi, les températures devraient doucement remonter, tout en restant très fraîches, mais beaucoup plus supportables, jusqu’en fin de semaine, le samedi 27.

Die belooft ons dus pakken nieuwe sneeuw en ’t wordt barkoud daar komende week, dus da’s al zeer positief. Maar wat het de twee weken erachter gaat doen: da’s pas de grote vraag.