Lies, damn lies!

Aldus De Standaard

e Belgische internetgebruikers maken relatief weinig gebruik van nieuwe toepassingen als podcasts of weblogs. Spanje en andere Zuid-Europese landen zijn de koplopers, België en Zweden de hekkensluiters. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau InSites.

Pft. Statistische onderzoeken zijn zoals bikini’s: ze tonen veel maar de essentie blijft verhuld. En low and behold, even verder lezen we:

België loopt achter ten opzichte van de andere Europese landen, maar dat blijkt eenvoudig te verklaren. ,,De internetpenetratie ligt zo hoog in ons land, dat het grootste deel van de bevolking nu en dan wel eens surft”, zegt Steven Van Belleghem van InSites. ,,In de Zuid-Europese landen ligt de penetratie veel lager, waardoor enkel mensen met een ‘innovatief profiel’ het internet gebruiken. Die staan automatisch ook meer open voor de allernieuwste toepassingen.”

Zó kan ik ook tot spectaculaire conclusies en doemberichten komen waar de media tuk op is.

2 replies

  • What the? Zweden achterop?

    Ach ja. Journalistiek.

  • Ik denk niet dat het een leugen is, men spreekt namelijk over “relatief “weinig bloggers. Men deelt bijv. aantal bloggers / aantal internetgebruikers. In België zijn er relatief veel internetgebruikers, en dat maakt dat het resultaat kleiner is. Naarmate het Internet meer succes zal hebben in Spanje, zal waarschijnlijk daar ook dat getal zakken.

    (PS: wil geen reclame maken maar heb er ook artikel over geschreven: http://captainsblog.be/index.php/archives/65)

Commentaar is gesloten