Netsensei

Much Ado About Nothing

Golf

Matthias is gisteren met kameraad Webster wezen golfen in [tag]Brasschaat[/tag]. [tag]Elitair[/tag]? Hell yes! Maar wel leuk om te doen. Eigenlijk houdt het niet zoveel in aangezien wij niet zomaar op het veld mogen komen. Daarvoor moet je een zeker ‘niveau’ hebben en een examen afleggen.

Neen. Wat wij gedaan hebben was veel eenvoudiger: men neme een veld van een goeie 3 á 400 meter diep vol met vlaggetjes. Op het einde van het veld sta je dan in een rij met andere golfspelers. De bedoeling is het balletje zo ver mogelijk te slaan of zo dicht mogelijk in de buurt van een bepaald vlaggetje te krijgen. Voor twee euro krijg je een jeton waarmee de balletjesautomaat een goede 20 golfballetjes uitbraakt. Dan moet je je met je emmertje vol balletjes begeven in een soort gaanderij op het uiteinde van het veld. Daar liggen er groene matjes van een vierkante meter groot. Je legt je balletje op het matje, zet je in houding en dan gewoon slaan. Meer niet eigenlijk.

Ik kan u zeggen: het is niet zo gemakkelijk als het eruit ziet. Balletje missen of keihard tegen de grond kloppen, hoort erbij. En natuurlijk je royaal belachelijk maken als je balletje na minuten concentratie gewoon twee meter op het gras rolt.

’t Is en blijft een speciale ‘sport’. [tag]Golf[/tag].