Doorgehakt

De knoop is doorgehakt: ik ga morgen bij [tag]Grobet[/tag] volgende combo bestellen:

 • [tag]Nikon D50[/tag] + 1 SD kaartje
 • AF-S DX [tag]Nikkor 18-70 mm [/tag]f/3.5-4.5G IF-ED

Waar een nachtje slapen al niet goed voor is. Ik heb nog eens hard nagedacht over mijn argumenten. Ik zou nog kunnen wachten tot in de solden maar alles bij elkaar opgeteld denk ik dat de prijsverschillen voor een custom combo het verschil niet gaan uitmaken. Grobet is zowat de goedkoopste voor de body en de lens ga ik – tenzij tweedehands – ook niet veel goedkoper elders vinden. 884 euro voor het geheel lijkt mij uiteindelijk een goede prijs te zijn. Evenveel als in de promotie minus de draagtas.

Die draagtas probeerden de verkoper mij gisteren nog voor 120 euri aansmeren. Hoewel ik niet ontken dat een goede draagtas onontbeerlijk is, vind ik dat nogal aan de hoge kant. Een snelle blik op de website van Focilux leert mij dat er reeds tassen zijn vanaf 60-euro-en-een-klets. Bij Grobet kunnen ze natuurlijk altijd proberen, maar ik kies liever eieren voor mijn geld en ga wel elders een goedkope fototas kopen…

Bij Grobet moeten ze ondertussen het zaakje hoe dan ook bestellen. Ik heb zojuist de komende twee weken verlof genomen dus tegen dat ik terug ben in Antwerpen kan ik hem misschien al afhalen.

6 replies

 • een iets wat deftige tas waar je een body lenzen in kwijt kan kost al snel een 100€ tenzij je gaat ebayen natuurlijk. Veel succes met de aankoop en snel resultaat al hier natuurlijk.

  Oh ja vergeet onmiddelijk die jpg stand en werk in RAW
  deze meneer vertelt het een heel stuk beter dan ik zou kunnen http://blog.zog.org/tag/raw/ veel leesplezier 🙂

 • @ Manuel: ik moet weeral bijtreden about the raw: uit gemak schiet ik nog eens met de jpg erbij. Ik gebruik die meestal voor de selectie. En voor Nikon raw editor moet je geen zorgen maken: dat kan gebrand worden. 😉

 • Matthias

  21 juni 2006 at 8:35 pm

  Welja, ik ben wel geïnteresseerd in een nikon raw naar openraw converter…

 • als de camera goedkoper is zonder lens, hier staat de lens die je zoekt tweedehands, met uv filter.

  http://forum.belgiumdigital.com/showthread.php?p=1024862#post1024862

  b.

 • Ik heb een D70, en o.a. de DX 18-70 lens. Ik gebruik deze lens eigenlijk nooit en ben van plan ze in de toekomst te verkopen. Veel mensen verkopen deze lens na verloop van tijd; op eBay vind je er veel.

  Het je ook eens gekeken bij Konijnenberg? Zie http://www.fotokonijnenberg.nl/product_details.php?id_product=11696

 • Matthias

  22 juni 2006 at 3:01 pm

  Bedankt voor de tips!

  Ik heb er ook over nagedacht om de lens tweedehands te kopen aangezien het het duurste stuk is. Hoewel het mij een serieus stuk zou schelen, zie ik er wat tegenop. Er is immers geen garantie aan verbonden. En dat vind ik toch wel belangrijk: fotomateriaal is teer materiaal.

  Liever twee jaar garantie en de volle pot betalen voor een nieuwe lens dan een goedkope lens van 100 euro aanschaffen op e-bay die na vijf maanden breekt. Het is ook niet dat ik zoveel ervaring met lenzen heb om te zien of ik degelijk, niet al te (mis)gebruikt materieel in mijn handen heb.

  Maar nogmaals, het zijn inderdaad goede tips voor de iets meer ervaren koper die graag goeie lenzen goedkoop aanschaft.

Commentaar is gesloten