Goede voornemens

Vandaag begint de rest van mijn leven. En daarom ga ik een aantal goede voornemens nemen. Een algemene termen zijn dat dingen zoals daar zijn: het soigneren van mijn sjoe en het werk maken van mijn rijbewijs. Een ander voornemen is het bloggen want ik heb zo de indruk dat het wat aan het slabakken is. Last van een milde writer’s block en zo. Enfin, ik zou daar ook eens wat aan moeten doen.

Er zijn zo een aantal dingen die ik eens zou moeten aanpakken zoals daar zijn:

 • Nerd Techtalk: ik merk dat ik nogal wat schrijf over technologie. Misschien moet ik dat maar eens gaan scheiden van mijn persoonlijke overpeinzingen en een part subdomein/blogje aanmaken?
 • Het implementeren van technorati tags. En dan kijk in de richting van Beau voor suggesties en plugins.
 • Ik zou de lay-out eens moeten herbekijken. K2 is geniaal, maar ik moet er eens met mijn fototoestel op uit trekken voor wat nieuw headermateriaal.
 • In één beweging zou ik gewoon méér foto’s tout court moeten beginnen maken. En eens wat leren prutsen met de instellingen van mijn Canon Powershot A60. En ik zou ook eens wat moeten leren photoçjoppen en zo.
 • Tenslotte zou ik ook wat meer over mijn dagelijkse leventje moeten lullen. Er zijn er immers genoeg die dat met succes doen.

En de rest van mijn leven… dat begint dus zo ongeveer nu.

5 replies

 • Tja, nerdtalk en lifetalk scheiden, ik heb daar ook al over nagedacht, maar uiteindelijk leek ’t mij beter ’t zo te laten. Als er mensen geïnteresseerd zijn in slechts één van beiden, moeten ze maar de feed van de juiste categorie nemen. Een mens kan zo zeven blogs beginnen hé 😉

 • Ik had eigenlijk vooral het probleem dat ik mijn nerdtalks in het Engels schreef, wat altijd handig is voor mensen met eenzelfde probleem die via google op mijn weblog belanden. Ik ben dan echter veel meer Vlaamse blogs gaan volgen en nam meer deel aan dat wereldje (met oa Planet UGent ed) waardoor ik me toch maar belachelijk voel als ik in het Engels schrijf. Zowieso, als ik wat promo maak voor Vrije Software, is’t misschien zelfs beter om dat in het NL te doen, laagdrempeliger en zo, weet je wel.

  Maar ik heb daar dus ook al heel lang over zitten nadenken en zit nog steeds met twijfels: zou ik dan ook niet beter de interface van mijn weblog volledig NL zetten ed?

 • Matthias

  12 april 2006 at 9:12 am

  Peter, ik zit momenteel met dezelfde overpeinzingen. Aan de andere kant vrees ik een deel van mijn publiek juist af te schrikken door bv. opeens drie keer nerdtalk te plaatsen.

  Misschien is er wel een onderscheid tussen techtalk en nerdtalk:

  Ik vraag mij ook af in welke mate het interessant is om nóg maar eens te herkauwen wat zovele anderen over FLOSS, Firefox, Google, Web 2.0 en andere internethypes hebben geschreven. Is er daar wel boodschap aan dergelijke techtalk?

  Anderzijds wil ik wel schrijven over praktische dingen die ik doe. bv. mijn geknoei in PHP. Dat is dan nerdtalk. Maar dan veronderstel ik wel dat men de context (ten dele) kent. En dat is niet bij iedereen zo.

 • Welja, ik let daar ook een beetje op. Als ik net een paar nerdy posts in mijn hoofd heb, zal ik er slechts één (of een paar) plaatsen en de andere nog eventjes in beraad houden en wachten tot ik er eerst iets anders kan tussengooien.

  En herkauwen: in ’t begin deed ik dat een beetje, maar ik probeer dat nu volledig te vermijden. Het heeft absoluut geen zin om zaken van pakweg tweakers of zo over te nemen. De mensen die geïnteresseerd zijn in die dingen, zullen dat daar wel lezen. Een uitzondering maak ik wel voor bepaalde zaken die misschien ook interessant zijn voor mensen die normaal nooit naar sites à la tweakers zouden surfen, zo bijvoorbeeld tijdens de introductie van Google Talk.

  Over praktische dingen die je doet: da’s altijd interessant. De mensen die je weblog volgen en weten wat php is bijvoorbeeld, zullen daar veel aan hebben alsook mensen die iets gelijkaardigs willen bereiken. En de rest? Tja, die paar posts zullen ze dan wel overslaan zeker?

  Een blog is nog altijd iets persoonlijks, ben je een nerd, dan moet je ook zo durven bloggen 😉

Commentaar is gesloten