Carcassonne

Vandaag enkele potjes Carcassonne gespeeld… en schaamtelijk verloren. Het is een beestig spelletje. Heel eenvoudig te leren, weinig attributen en toch o zo spannend als het erop aankomt. Zal de tegenstander met de volgende tegel een stad afwerken en punten scoren? Lukt het mij om kloosters te laten renderen? Zullen boeren op het einde van het spel genoeg doorwegen om het verschil te maken? Niet voor niets kreeg het spelletje de titel “spel van het jaar 2001” in Duitsland!

Het spelletje heeft trouwens een hele schare fans. Dat levert dan dit soort beeldjes op…

wereldrecord 2004

Meer van dat!

2 replies

  • Al een tijdje overweeg ik dit spel te kopen. Risk is wel fun, maar het duurt zolang. Carcassonne zou naar het schijnt niet zo lang duren. Als ik me niet vergis zijn er ook een aantal uitbreidingssets, of is dat enkel bij Catan?

  • Matthias

    22 november 2005 at 2:20 pm

    Ja hoor, ook bij Carcassonne.

    Het duurt inderdaad niet lang: een potje met de basisset duurt doorgaans 30 tot 45 minuten. Maar het is wel verdomd uitdagend.

Commentaar is gesloten