Netsensei

Much Ado About Nothing

Gewokt

Wokken heeft duidelijk iets avontuurlijk. Zeker als je het nog nooit zelf gedaan hebt. Gisteren stonden Webster en ik voor het eerst achter de wok. Het werd een zoete chinese wok. De ingrediënten kwamen allemaal uit de Delhaize maar om die daar dan – snel – te vinden: miserie! Dat koste mij toch een dikke drie kwartier. Bovendien heb ik wat moeten improviseren. De spinazie wokmix werd een chinese wokmix en in plaats van een koriander bosje lag er een busje koriander bolletjes in mijn mandje. Met redelijk wat stress stonden we dan achter het fornuis. Een dikke drie kwartier later had ik volgende les geleerd: prepareer éérst uw vlees en begin dan pas uw groentjes te wokken. Een kippebout ontbenen en in reepjes snijden tegen de klok is géén gezonde bezigheid. Uiteindelijk kwamen we toch zowaar tot een eetbaar resultaat. Ik durf zelfs meer te zeggen: voor herhaling vatbaar! Haal dus snel een wok in huis en begeef uw in uw plaatselijke Delhaize richting aziatische afdeling!