Netsensei

Much Ado About Nothing

Vakantietijd dat is leestijd

Ik heb vakantie. Zo ergens tot vlak voor het einde van de maand. De zomervakantie, dat is de tijd waar ik in de boeken duik. In deze tijden is lezen meer dan ooit een waardevolle bezigheid. Doorheen het jaar houd ik een lijstje van boeken die ik wil lezen bij op Goodreads. Via mijn Kindle duw ik mezelf dan met de spreekwoordelijke druk op de knop in een nieuwe wereld.

Dit is wat er, onder andere, op mijn lijstje staat, in geen bijzondere volgorde:

 • Orson Scott Card’s Ender’s Game
 • Stephen Chbosky’s The Perks of being a Wallflower
 • Chuck Palahniuk’s Fight Club
 • Neil Gaiman’s The Ocean At The End of the Lane
 • Stephen Fry’s Mythos: The Greek Myths retold
 • Neil Gaiman’s Norse Mythology
 • Isaac Asimov’s Foundation
 • Thomas Mann’s The Magic Fountain
 • Madeleine Miller’s Circe
 • Ann Lowenhaupt Tsing’s The Mushroom at the End of the World
 • Siobhan Robert’s Genius At Play. the Curious Mind of John Horton Conway
 • Hans Rosling’s Factfulness

Ik ben momenteel bezig in Kurt Vonnegut’s Slaughterhouse Five. Een stuk Americana dat wel binnen komt. Over de verwoesting van Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik schrijf er later iets meer over. Neil Gaiman’s Norse Mythology spreekt mij het meest aan om daarna te lezen. Het heeft er mee te maken dat ik al enkele weken naar Vikings kijk op Netflix.

Al die brainfood zet mij aan het denken. In een sterk veranderende wereld helpt het om te relativeren, te reflecteren en te prioritizeren.