De dag dat de wereld stil stond

Ik ben ontslagen.

Gisteren kreeg ik te horen dat Wunderkraut mij, samen met drie andere collega’s, niet langer in dienst kan houden omwille van dwingende economische redenen. En dus moet ik opstappen.

In de laatste week is het allemaal heel snel gegaan. Vorige zaterdag was er nog een familiedag in de Zoo waarbij quasi iedereen aanwezig was om 5 jaar Krimson/Wunderkraut te vieren. Toen liet men vallen dat er een aantal uitdagingen op onze weg lagen. Helaas is het deze week opeens ongelofelijk snel gegaan. Woensdag kwam het nieuws dat er vrijdag een bijzondere vergadering zou zijn om een aantal maatregelen aan te kondigen. Gisteren voormiddag werd ik dan na de andere collega’s apart genomen en kreeg ik het slechte nieuws te horen. In de namiddag werd de volledige Krew ingelicht: naast de ontslagen volgen nog een aantal maatregelen. Het is allemaal bijzonder hard aangekomen en niemand had dit gewenst of verwacht.

Persoonlijk is dit een zware teleurstelling. 24 uur later is het nog steeds voor een stuk surrealistisch. Er zal wat tijd over moeten gaan om dit te verwerken. Niet dat ik rechtstreeks een belang had, maar ik heb toch wel een stevige emotionele band met het bedrijf. Ik ben immers met 3 jaar dienst één van de oudgedienden. Met een kleine, hechte groep hebben we immers iets heel moois weten uit te bouwen.

Hoe pijnlijk en unfair ook, ik heb respect voor Jo en Roel dat ze deze beslissing durfden nemen zonder te verbloemen of ze uit te stellen.  Onze sector is bijzonder conjunctuurgevoelig.  Ook voor hen is het een bijzonder zware week geweest. Ik ben ervan overtuigd dat ze alles hebben gedaan wat menselijk mogelijk is om iedereen aan boord te houden en het bedrijf te beschermen.  Wunderkraut is een fantastisch bedrijf om deel van uit te mogen maken.

Wat betekent dit concreet voor mij?

Vanaf 1 januari begint de opzegperiode te lopen. Mijn laatste werkdag is 31 maart 2013.

Ik heb twee weken kerstvakantie. De komende weken ga ik mijn CV & portfolio opstellen, mijn netwerken aanspreken en kenbaar maken dat deze Senior Drupal developer/informatiearchitect open staat voor voorstellen.

11 replies

 • Zit al een tijdje in hetzelfde bootje. Ik zal alvast m’n ogen open houden voor Drupal dev, als dat ok is.

 • Sterkte! Uit ervaring sprekende weet ik dat dit tijd vraagt, maar ook nieuwe kansen!

 • Veel sterkte Matthias! Ik help alvast wat mee rondhoren naar drupal jobs.

  Pieter

 • Matthias, het spijt mij erg om dit nieuws te horen. Ik zal onze culinaire gesprekken missen.. Veel sterkte met het vinden van een leuke baan, waarin je al je creativiteit kwijt kan!

 • Mocht je in een avontuurlijke bui zijn, ik heb uit zeer goede bron vernomen dat het startloon voor programmeurs in California (dus voor schoolverlaters zonder veel ervaring) tot 90 000 dollar per jaar gaat. Eén schoolverlater die blijkbaar nogal goed was kreeg zelfs 120 000 aangeboden.

  Hoe dan ook ben ik er zeker van dat je iets deftigs zal vinden. Succes daarmee!

 • Ai Matthias, don’t let it get you down, met jouw ervaring vind je zo wel een nieuwe coole job!

 • Nieuw werk vinden zal wel geen probleem zijn, wel niet plezant natuurlijk.

  Er komt een plaatsje vrij bij DP (gent) vanaf half februarie 🙂

 • Gast. Geniet van de eindejaarsfeesten in de wetenschap dat het allemaal goed komt met mensen zoals jij. Echt.

 • God, wat jammer voor je. Ik hoop dat je heel snel een nieuwe job hebt gevonden. Is het een cliché om te zeggen dat dat in jouw branche zo gepiept is?
  Ik ken een HR manager die zich voornamelijk met IT bezighoudt.

 • Er zijn leukere dingen om het eindejaar meer in te gaan …
  Ik heb respect voor je positieve ingesteldheid en je openheid. Prachtig hoe je met deze situatie omgaat!
  Met zo’n attitude kan het onmogelijk lang duren voor je een nieuwe job hebt gevonden.

  grtn en toch een leuk eindejaar gewenst
  head honcho jhcomma

 • Hopelijk vind je snel een nieuwe job waar je je goed bij voelt. Ik heb zelf ook ooit 2 maanden moeten doppen en dat is een minder fijne belevenis. Je zit ook in de IT? Hmm, momenteel gaat het toch nog redelijk in die wereld, ik krijg toch nog wekelijks mails of telefoons. Natuurlijk is het allemaal heel specifiek en is het belangrijk dat je jezelf altijd blijft ontplooien. Toch wens ik je bij deze nog fijne feestdagen toe en voor het nieuwe jaar een gepaste job.

Commentaar is gesloten