Netsensei

Much Ado About Nothing

Timeboxing

Ik werk dus zo’n 8 uur per dag. En dan is er de was en de plas. En het sociale leven.  Maar op het einde van de dag klap ik de laptop niet zomaar toe. In den on line is het  zo’n beetje de gewoonte dat je ook na je uren nog bezig houdt met lering, lezing en probeersels. Oefening baart immers kunst. Ook ik hou er dus een paar pet projects op na.

2011 was geen zo’n fantastisch projectjes jaar. Vastgoed beheren is immers een Project op zichzelf. En dus ben ik nu bezig met een inhaalbeweging. Zo schreef ik in de eerste helft van het jaar Rum, een soortement deployment ding voor Drupal. Ondertussen ben ik bezig met de website van ons ma. Die had vorig jaar al klaar moeten zijn, maar ’t leven zorgde voor een paar verrassingen en een jaar uitstel.

Alleen, zo na de uren hetzelfde doen wat je tijdens de uren doet is nogal afmattend. Zeker als je niet meteen het gevoel hebt vooruitgang te boeken. Meer zelfs, soms durf ik al eens een week helemaal niets te doen, puur uit geen goesting om mij aan mijn bureau te zetten zonder écht plan. Tijd dus voor wat eenvoudig personal management.

  • Ik deel mijn project op in taken en stories zoals we dat op het werk doen. Zo heb ik doelen om naar te werken.
  • We timeboxen en alloceren per avond 1,5 uur puur development. Meer niet. De rest van de avond gaat naar  – broodnodige – ontspanning.
  • We geven voorrang aan het (sociale) leven. Dus geen vaste deadlines of beloftes die ik niet voor mezelf kan waarmaken.

Benieuwd waar me die manier van werken gaat brengen.