Netsensei

Much Ado About Nothing

WordPress TV

De mannen van WordPress hebben een nieuw kindje: WordPress TV. De tagline van de nieuwe dienst: WordPress.tv is your visual resource for all things WordPress. Je vindt er natuurlijk de klassieke video tutorials gaande van hoe je WordPress installeert, basisfuncties gebruiken en dergelijke meer.

Interessanter is dat het ook een kanaal is waarlangs je een pak WordCamp presentaties terug kan vinden. WordPress biedt zo een platform om idee├źn die op WordCamps ontstaan of worden verspreid naar een veel groter en breder publiek te brengen. Je vindt er ook interviews met de developers terug. Bekijk maar eens het interview van Robert Scobble met Matt Mullenweg.

Het is zeker geen YouTube. Op dit moment kunnen bezoekers zelf geen videos uploaden en moet je de mensen achter wordpress.tv op de hoogte brengen. Misschien dat dat verandert maar voor een site als wordpress.tv lijkt het me zeker niet slecht om een zekere kwaliteitscontrole in te bouwen. Verder kan je niet veel meer dan een comment nalaten op een video. De videos zijn uiteraard ook gecatalogeerd via tags en categories. En de videos kan je natuurlijk ook embedden op je eigen site. Uiteindelijk hoeven al die franjes ook niet: het gaat allemaal om WordPress en kennis over WordPress delen.