Baghdad ER

Iemand juist die reportage in Koppen gezien? Een half uur quasi ongecensureerd in een Amerikaans veldhospitaal in Baghdad. Na wat ik gezien heb, kan ik maar één ding zeggen:

Verdomme!

Je kan hem altijd nog eens nabekijken op Google Video

7 replies

 • ja ik heb gekeken.
  En ik snap dus met de beste wil van de wereld echt niet waarom ze daar dus gewoon verder doen met oorlog voeren…

 • En ondertussen gebeuren er in de VS zélf ook enge dingen. Afluisteren enzo door de overheid, in de naam van veiligheid. Wat een f*ck-up.

 • Ik ging er ook nog iets over schrijven, maar in de andere richting. nl. dat ze in pakweg Congo de Amerikaanse “ellende” waarschijnlijk als huilerig aanzien. in de zin van “die hebben een hospitaal!!” “die hebben dokters!” “die krijgen aandacht van de wereld!”

 • Iraq. Oorlog. Zinloosheid. « LamaZone
 • Het “nieuws” en het “journaal” « Dit is geen blog
 • @Big_Apple: groot gelijk!
  en ze zouden beter nog veel meer aandacht besteden aan wantoestanden en wandaden in Irak tegen Iraki’s zelf. Er zijn net weer 2 Amerikanen vrijgesproken wegens “tekort aan bewijs” terwijl ze 24 onschuldige Iraki’s hebben geëxecuteerd bijvoorbeeld …
  ik heb geen beetje medelijden meer met die Amerikanen, tis hun eigen schuld en ze moeten niet klagen want ze hebben het 1000 keer beter dan de Iraki’s zelf of gelijk wie die niet in West-Europa of Amerika leeft!

 • Matthias

  11 augustus 2007 at 11:44 am

  Aha, de eeuwige discussie over collectieve vs. individuele schuld.

  Ja, ze moesten maar niet zo stom geweest zijn om Bush en de neocons naar het Witte Huis te stemmen. Aan de andere kant, als je als jongere uit een kansarm gezin enkel een studiebeurs kan krijgen door in het leger te gaan en een tour of duty in Irak uit te zitten…

  Ik geloof niet dat ook maar ̩̩n Amerikaan in Irak het nut inziet van waar ze mee bezig zijn. Maar als je beste kameraad wordt opgeblazen in de woestijn, dan kan je zijn dood Рop persoonlijk niveau Рenkel rechtvaardigen door tot bittere einde verder te gaan.

Commentaar is gesloten