Netsensei

Much Ado About Nothing

Bits ’n bytes

Goed nieuws! Op mijn server ontdekte ik onlangs flink wat e-mailarchieven van periodes uit de voorbije jaar. Op mijn pc in Brugge heb ik ook nog een mbox archief van Thunderbird gevonden met heel e-mailarchief. Als ik die laatste kan mergen zou ik toch zeker het grootste deel van mijn mailarchieven tot voor de laatste 6 maanden kunnen reconstrueren. Uitdaging dus.

Nogmaals: make those backups kids!

O ja! Tegenwoordig haal ik mijn mails met procmail en fetchmail over POP op mijn Debian server. Met backupninja maak ik een backup van mijn /home, /root en /etc directories op een aparte schijf. Coole stuff trouwens want met backupninja kan je zoiets op 1, 2, 3 regelen en zelf backupscripts genereren. Valt mijn hoofdschijf uit, dan heb ik nog altijd alles op een aparte harde schijf staan!