Flemish Record Shop

Weer een vaste waarde die verdwijnt: binnenkort sluit de Flemish Record Shop in Brugge haar deuren. Wie het Vlaamse levenslied een warm hart toe draagt ging daar zijn plaatjes zo’n beetje halen. De winkel in kwestie had alles in huis: prullaria allerhande, posters, goedekope muziekinstrumenten en natuurlijk een uitgebreid aanbod aan cd’s! Frans Bauer, Jo Vally, Willy Somers, Laura Lynn, Luc Steeno,… allen hadden er een stek voor hun promotiemateriaal. De enige reden waarom ik er af en toe eens binnenliep was omdat je er tussen de goedekope DVD’s ook wel eens de betere film of serie voor een zacht prijsje op de kop kon tikken. Jammer…

Flemish Record Shop sluit

4 replies

  • De gevolgen van het opkomende succes van muziek-downloads?

  • ten eerste was die winkel mega-duur.
    ten tweede kunnen we alleen maar blij zijn dat zo’n kitschige brolwinkel weg is uit het straatbeeld! hopelijk komt er iets goed in de plaats.

  • @Toine: niet alles komt door muziekdownloads *zucht*… je kan misschien meer de schuld leggen bij de muziekindustrie die ervoor heeft gezorgd dat de overgrote massa enkel maar superoppervlakkige hitjes wil en dat er maar heel weinig echte muziekliefhebbers meer overblijven bij de jeugd.
    ten tweede is er tegenwoordig ook een overaanbod (zoals met alles), waarbij er elke maand zoveel nieuwe cd’s uitkomen dat het onmogelijk is alles te kopen wat je wil. hierdoor is de cdverkoop ook gedaald.
    ten derde was de doelgroep van deze winkel niet de downloadende jeugd.

  • en ten vierde: het downloaden is sterk aan het minderen. zonder gevolgen momenteel voor de cdverkoop (en ik vermoed ook niet dat die weer vlug zal stijgen, door de redenen die ik hierboven gaf)

Commentaar is gesloten