2.0.1 upgrade

Ik heb zojuist mijn wordpress installatie een upgrade gegeven van versie 1.5.2. naar 2.0.1. Die laatste was onlangs uitgekomen en fixed al een pak bugs. Ik heb mij gelijk de K2 theme geïnstalleerd.

Enkele nuttige ervaringen

 1. Werken met transmit is minder evident dan het lijkt. Of het lag aan mijn host. In ieder geval, het uploaden ging traag, regelmatig verloor ik de verbinding en mocht ik opnieuw beginnen. Niet écht leuk. Als ik al goeie ervaringen heb met een FTP client, dan is het toch wel met SmartFTP voor windows.
 2. De upgrade zelf liep van een leien dakje. Backup maken, bestandjes kopiëren en het upgrade script uitvoeren. Enkel bij K2 liep het mis. Die zocht naar een ‘user_level’ attribuut in de ‘wp_user’ table. Aangezien er nu met rollen wordt gewerkt en niet meer met authorizatieniveau’s, vormde dat wel een probleem. Ik heb dan maar manueel het betrokken attribuut als een stub in de betreffende tabel gestoken. Niet de meest elegante oplosisng, maar het werk wel.
 3. Verder werken alle plugins nog. Spam Karma heb ik ingeruild voor Akismet. Anderen zoals FlickrRSS zitten blijkbaar al verwerkt in K2 en Scrobbler moest ik manueel toevoegen aan mijn templates. Mijn WP Referer plugin werkt niet maar dat wist ik al langer. Ik zou daar eens wat meer tijd tegen moeten gooien (haak met Akismet, etc).

Bon. Ik moet nog een deftige header foto zoeken maar momenteel ben ik zelfs nog bezig om mijn fotoarchieven te recoveren van mijn ter ziele gegane harde schijf (reeds 1 partitie gerecovered, nog twee te gaan. 11 DVD’s a rato 46Gb totaal geschreven en geverifieerd.)

Hmz. Verder heb ik wat hoofdpijn en voel ik mij nogal mottig. Hopelijk geen gezondheidsterugval in aantocht.

3 replies

 • Webster MC » Blog Archive » K2 Theme
 • Dat was effe verschieten om je blog in een nieuw kleedje te zien.
  En transmit heb ik nog geen problemen ondervonden, dus ik gooi de steen naar de isp.
  En hoofdpijn: take five and kick back.

 • Matthias

  5 februari 2006 at 6:42 pm

  Wel, ik had het nochtans woensdag al aangekondigd. Ik heb vanmorgen eerst wat zitten testen op chronos en backups zitten maken. Vanmiddag dan de eigenlijke upgrade uitgevoerd. Mijn blog lag inderdaad tussendoor plat. Maar mijn inschatting was dat het niet nodig was om allerlei speciale maatregelen te nemen.

  Uiteindelijk werden alle items in de database na conversie onmiddellijk mooi weergegeven door WP2. Dat is dan weer één van de positieve dingen. Vanuit de bestaande situatie konden de makers blijkbaar toch zonder problemen het datamodel aanpassen en de daaropgestoelde code.

  Quite impressive.

Commentaar is gesloten