Netsensei

Much Ado About Nothing

2.0.1 upgrade

Ik heb zojuist mijn wordpress installatie een upgrade gegeven van versie 1.5.2. naar 2.0.1. Die laatste was onlangs uitgekomen en fixed al een pak bugs. Ik heb mij gelijk de K2 theme geïnstalleerd.

Enkele nuttige ervaringen

  1. Werken met transmit is minder evident dan het lijkt. Of het lag aan mijn host. In ieder geval, het uploaden ging traag, regelmatig verloor ik de verbinding en mocht ik opnieuw beginnen. Niet écht leuk. Als ik al goeie ervaringen heb met een FTP client, dan is het toch wel met <a href="http://www.smartftp.com/" title="">SmartFTP</a> voor windows.
  2. De upgrade zelf liep van een leien dakje. Backup maken, bestandjes kopiëren en het upgrade script uitvoeren. Enkel bij K2 liep het mis. Die zocht naar een ‘user_level’ attribuut in de ‘wp_user’ table. Aangezien er nu met rollen wordt gewerkt en niet meer met authorizatieniveau’s, vormde dat wel een probleem. Ik heb dan maar manueel het betrokken attribuut als een stub in de betreffende tabel gestoken. Niet de meest elegante oplosisng, maar het werk wel.
  3. Verder werken alle plugins nog. Spam Karma heb ik ingeruild voor Akismet. Anderen zoals FlickrRSS zitten blijkbaar al verwerkt in K2 en Scrobbler moest ik manueel toevoegen aan mijn templates. Mijn WP Referer plugin werkt niet maar dat wist ik al langer. Ik zou daar eens wat meer tijd tegen moeten gooien (haak met Akismet, etc).

Bon. Ik moet nog een deftige header foto zoeken maar momenteel ben ik zelfs nog bezig om mijn fotoarchieven te recoveren van mijn ter ziele gegane harde schijf (reeds 1 partitie gerecovered, nog twee te gaan. 11 DVD’s a rato 46Gb totaal geschreven en geverifieerd.)

Hmz. Verder heb ik wat hoofdpijn en voel ik mij nogal mottig. Hopelijk geen gezondheidsterugval in aantocht.