I hate

Mentale nota:

… Ik ben géén fan van ASP
… Ik ben géén fan van ASP
… Ik ben géén fan van ASP

‘t-is-maar-dat-u-het-weet

8 replies

 • U neemt me de woorden uit de mond.

 • Matthias

  16 januari 2006 at 7:31 pm

  Mja.

  Ik vind het allemaal ongelofelijk geknoei. Je moet soms vijf dingen samen nemen voor iets wat je in PHP met één functie kan.

  Hmz.

 • Wat verwacht je van iets dat door Microsoft ontwikkeld is?
  Eenvoud?

 • Een ander alternatief is J2EE. Dit wordt heel veel gebruikt binnen grote bedrijven. Ok, is het veel werk om alles eens te configureren, maar het biedt zoveel mogelijkheden, zeker als je een 3-tier architectuur wilt bekomen. Bij De Post werken we dus met Servlets, JSP en het Struts-framework voor de view-layer, met Java voor de business logica en Java-JDBC (Oracle) voor de data-laag. Nu gebruiken we wel een Tomcat-Server, maar binnenkort gaan we overschakelen naar een JBoss-server, zodat de container onze transacties kan regelen. Er is trouwens een nieuwe technologie opkomst, Java Server Faces. Hiermee zou je in een xml-document je view-layer kunnen beschrijven en automatisch ofwel een web-, swing- of ander interface kunnen laten genereren. Dus Matthias, als je geïnteresseerd bent, ik kan je eens enkele cursussen uitlenen. Tenzij je nog altijd niet van het Java-Dhoedt-trauma afbent.

 • Matthias

  16 januari 2006 at 11:20 pm

  Que? 😉

 • Oh ja, J2EE is cool. We hebben daar vorig jaar ook een vak over gekregen (ontwerp van gedistribueerde systemen, met CORBA en van die toeren). En jawel, het werd gegeven door Dhoedt 😉

 • Wie haat ASP niet? PHP of Python 🙂

Commentaar is gesloten