Netsensei

Much Ado About Nothing

Paradise hotel

Iemand al gezien? Op VT4 krijg je elke avond of ochtend herhalingen of herhalingen van herhalingen naar je kop gegooid. Het is anders wel fascinerend op de een of andere wijze. Doorgaans ben ik geen fan van temptation-achtige toestanden. Spierbundels die zich van hun zachtste kant tonen en vrouwen die liefst van al elkaars ogen uitkrabben zijn zo niet mijn ding.

Maar bij Paradise Hotel ligt dat toch anders. Daar heeft deelnemer Erik veel te maken. Erik is op zijn zachtst uitgedrukt zo’n beetje een olifant in een porseleinkast. Tact is hem helemaal vreemd. Hij verkiest de sociopathische aanpak: mannen afdreigen, vrouwen rond de vinger draaien en dan schofferen en tussen door in de interviews nog eens de grote man uithangen. Van zijn uiterlijk moet hij het niet hebben want hij heeft nogal wat weg van een sulletje tussen al die Hollandse – co-productie sigh – kleerkasten.

Erik zorgt voor ambiance in de keet. Zoveel mag duidelijk zijn. Iedereen spant samen om hem bij de volgende eliminatie buiten te kegelen maar telkens weer weet hij een wicht te vinden die haar spierbundel dumpt voor Erik. Met gemengde gevoelens bezie ik dan ook elke ronde wanneer ik toevallig op Paradise Hotel verzeil. Zal Erik het halen? Of wordt hij eruit geknikkerd en vervalt het programma in een zoveelste BB afkooksel? Wie zal het zeggen…