Netsensei

Much Ado About Nothing

Girl with a pear earring

Onlangs in mijn bezit gekomen: Girl with a pearl earring met femme fatale Scarlett Johansson.

In de tweede helft van de 17e eeuw leefde Johannes Vermeer, een beroemd schilder. De man schilderde toen zijn bekendste werk: een meisje met een parel als oorring. Het verhaal draait rond de totstandkoming van dat schilderij. Scarlett treedt als de jonge dienstmaagd Griet in dienst bij de familie Vermeer. Na veel intrige en achterklap wordt zij uiteindelijk vereeuwigd door Vermeer als het meisje in kwestie. Het plot heeft op zich dus niet zoveel om het lijf. Maar de uitwerking is dan weer heel mooi. Delft in de 17de eeuw wordt tot in de details uitgebeeld. Niettegenstaande dit een product uit Hollywood is, hoor je de kadewerkers in de film in het Nederlands tegen elkaar roepen in de achtergrond. Ook de acteerprestaties mogen er best wel zijn. Colin Firth (Bridget Jones’ Diary) speelt een bescheiden rolletje als Vermeer. Persoonlijk vond ik Scarlett sterker in Lost in Translation. Maar meningen kunnen natuurlijk verschillen.

Soit, als je kans ziet, zeker eens bekijken!

Girl with a pearl earring