Netsensei

Much Ado About Nothing

Van de ene challenge in de andere

Februari ligt achter ons. Tournée Minerale is achter de rug. Of ik een maand geen druppel heb aangeraakt? Yup! Challenge succesvol beëindigd. Het laatste glas sloeg ik op 27 januari achterover. Dat wil dus zeggen dat ik vrijdag 5 weken droog sta. Hoe ik me voel? In één woord: geweldig.

Wat ik na een dikke week schreef, klopt ook op het einde van de maand. Ik zit zowel mentaal als fysiek een stuk beter in mijn lijf. Scherper, lichter, helderder omschrijven het zo’n beetje. Ook al heb ik net een paar zeer drukke weken achter de rug, ik voel me een stuk beter uitgerust. Ik dronk voorheen geen hoeveelheden van betekenis, maar het verrast dat er toch een merkbaar verschil is met helemaal niks drinken.

Ga ik hier nu mee verder? Wel, er bestaat zoiets als de Jerry Seinfeld strategie om dingen vol te houden:

He told me to get a big wall calendar that has a whole year on one page and hang it on a prominent wall. The next step was to get a big red magic marker. He said for each day that I do my task of writing, I get to put a big red X over that day.

“After a few days you’ll have a chain. Just keep at it and the chain will grow longer every day. You’ll like seeing that chain, especially when you get a few weeks under your belt. Your only job is to not break the chain.”

Ik heb net 5 onafgebroken weken achter de rug, ik heb tot nog toe niet echt het gevoel dat ik er onder de abstinentie lijdt, ik haal er toch wel mijn voordeel uit en ergens zou ik het stom vinden om een serie zomaar te doorbreken. Voldoende redenen vind ik om het gerust nog een tijdje te blijven volhouden, lijkt me.

En ondertussen is er op deze Aswoensdag een nieuwe challenge. Kathleen daagt iedereen uit mijn 40 dagen te bloggen. Elke dag van de Vasten een stukje schrijven. Dat lijkt me een leuke om te proberen. Meer informatie vind je terug op Tuttefrut. Ik heb ondertussen het startpakket dat ze de deelnemers toestuurde, doorgenomen: dikke aanrader! Morgen heb ik een snipperdag genomen. Er is een beetje tijd om wat te brainstormen over onderwerpen voor de komende maand. Go!