Dispatches

En toen was het woensdag en waren er weer drie werkdagen gepasseerd. Zo eens een weekje vrijaf en niets doen is natuurlijk leuk, maar ik ben toch content dat ik terug aan de slag kon. Zo even afstand nemen van het werk, dat doet goed om dan met opgeladen batterijen terug de zaken vast te nemen.

Zondag heb ik voornamelijk de kunst van het niets doen proberen te perfectioneren. Ik hield mij ledig met activiteiten zoals daar zijn: leeg in de zetel hangen, TV kijken, meer TV kijken, een boekje pakken, eten maken, muziek luisteren. En vooral geen e-mail of zo bekijken.

Maandag ging het richting Gent. Ik had afspraak met deze mensen voor dit project. ’t Is iets waar wij ondertussen dik anderhalf jaar mee bezig zijn. Ja, wij doen coole dingen met video, gedistribueerde data, semantische webtechnologie, Drupal en what-not, wij.

’s Avonds trok ik naar Hackerspace Gent wat niet zo heel ver van Dampoort vandaan ligt. Ik ontmoette er Greet, Pieter en een deel van de iRail crew. Die doen allerlei toffe dingen met open data en API’s. Ik moet daar dringend eens iets over schrijven.

Gisteren ben ik gaan klimmen met J. We houden dat goed vol, zo op wekelijkse basis de muur te lijf te gaan. Ik ben erin geslaagd om een route met moeilijkheidsgraad 5b te voltooien. Eentje waar ik de voorbije weken veel moeite mee had. Er komt niet alleen kracht bij kijken, maar ook wat gepuzzel. De route in kwestie is een uitdaging want als je je voeten verkeerd op de grepen plaatst, dan maak je het jezelf enorm lastig. Ik begin te merken dat ik zo’n beetje op een plateau zit: wil ik een hogere moeilijkheidsgraad aankunnen (en langer klimmen), dan ga ik toch meer kracht in mijn voorarmen en vingers moeten ontwikkelen. Eens kijken of daar aparte oefeningen voor bestaan.

Vandaag ben ik dan weer met Aardling en Karmeen en frietje wezen stekken. En daarna ijs. In Brugge heb je het ondertussen wereldbefaamde Da Vinci, wel in Antwerpen is dat dus de Gelato Factory. Met het iets warmere weer vanavond was het er lekker drukjes. Maar ’t Is zeker een aanrader want het ijs wordt er naar het schijnt op ambachtelijke Italiaanse wijze gemaakt.

10 replies

 • Het was een 5B+, dus je was nog net ietsje straffer dan je zelf dacht 😉

  Misschien is een campus board de oplossing om kracht in je vingers en voorarmen te ontwikkelen? http://www.metoliusclimbing.com/pdf/Campus_Board_Brochure.pdf
  Ik overweeg in ieder geval serieus om er eentje te bouwen op mijn terras! =)

 • Is er op dat tussenverdiep ook geen mogelijkheid om je vingers te trainen? Ik bedoel die ruimte met mat. En anders: blijven tokkelen op dat toetsenbord!

 • Ja hoor. Dat is een soort boulderruimte. Daar durven we de laatste weken wel eens klimmen. Maar met een inspanning van eens in de week, loopt de vooruitgang een stuk trager.

 • Als ‘k het zo lees, is u leventje ook goe gevuld! Klim ze! 🙂

 • Aan de boulderwand in de Wall-Street hangt inderdaad zo’n campus board, maar zoals M. al zei, is dat maar één keer in de week.
  Er bestaan ook trainingboards voor klimmers, da’s misschien een iets handiger instrument voor kleinere ruimtes…

 • Interesting. Dat vijst ge dus gewoon in de muur? Ik dacht aan een powerbar die je in een deurframe kan schroeven. Ik meen te weten dat de vorige huurder zoiets had, nee?

 • Dat vijst ge inderdaad in ne stevige muur (geen gyprocmuurtjes dus!). Boven een deur is een ideale plaats.
  Q had inderdaad zo’n bar in het deurgaat naar de slaapkamer hangen, maar die was enkel vastgeklemd, niet verankerd.
  Met een bar train je vooral je armspieren terwijl je met zo’n trainingboard (ook wel fingerboard genoemd) ook kracht in je handen traint, wat een stuk interessanter is voor klimmers.

 • Weet je, de helft van waar jij over schrijft zijn dingen waar ik nog nooit, maar dan ook nog nooit van gehoord heb …
  Nog een geluk dat ijsjes de maxx zijn! 🙂

 • Hehe. 🙂 Ik ben dan ook een eend met vreemde bezigheden. Ik had ook kunnen zeggen: “wij bouwen websites, wij!” Maar dat zou de waarheid onrecht aan doen.

Commentaar is gesloten