Medical

Medisch onderzoek gisteren. Wettelijk verplicht dus bij de arbeidsgeneesheer. Om na te gaan of ik – of beter mijn ogen – geschikt zijn voor “Beeldschermwerk”. Ge kent dat wel, dan beoordelen ze u van kop tot teen.  Wegen, meten, bloeddruk opnemen, hart en longen beluisteren. Kortom, the works.

Conclusie: ik ben volledig gezond behalve dan dat mijn dieptezicht is niet helemaal 100% is. Hoeveel het dan wel was, dat zeiden ze er natuurlijk weer niet bij.

Afin, altijd al gestruikeld doorheen het leven en daar geen problemen van gemaakt. Ik zal dus nog maar wat verder struikelen.

2 replies

  • Mijn huisarts klaagt daarover steeds dat hij niet weet wat hij moet controleren om me “geschikt voor beeldschermwerk” te verklaren.
    Ik ben daar steeds in een paar minuten weer buiten. De eerste keer heeft hij nog eens mijn bloeddruk gemeten en geluisterd naar longen en hart, de 2e keer heeft hij me gewoon het briefje gegeven (weliswaar in ruil voor wat ereloon).

  • @Matthieu: Vreemd dat jij dat bij een gewone huisarts moet laten controleren, aangezien die door de band genomen niet geëquipeerd zijn om je geschikt te verklaren voor beeldschermwerk. Want ik ken persoonlijk niet veel huisdokters (itt arbeidsgeneesheren) die het gerief hebben om de scherpte van je zicht te meten. Behalve dat controleren ze bij een arbeidsgeneesheer je algemene gezondheidstoestand (neus, keel, oor, spier en gewrichtspijn, gewicht, urinetestjes, the works…).

Commentaar is gesloten