Gentse Feesten

Gisteren ben ik dan toch nog voor een dagje naar de Gentse Feesten afgezakt. Hoera! Ik had niet durven hopen dat ik er nog ging geraken. ’s Middags vertrokken uit Brugge. Halverwege begon het te regenen. Stevig te regenen. In Gent aangekomen besloten we dan maar om in de Fnac te schuilen. Ik had nog 60 euro aan bonnen die op moesten. Dus het liep daar net wat fout. Ik heb gekocht: Deel 6 uit Murena, LA Confidential, KOSS in-ear oortjes en een Sony MDR-V 150 koptelefoon.

De rest van de dag en de avond hebben we wat rondgeslenterd op de feesten. Het obligate broodje spitburger heb ik uiteraard tot mij genomen. In plaats van de vroeger zo opvallende witte trailer vol bedrijvigheid stond er nu een zeer bescheiden kraampje met een paar medewerkers. De broodjes zijn nog altijd even lekker zij het dat je het moet doen met koude beenhesp. Niet dat dat veel uitmaakte. Spitburger blijft spitburger.

Verder ging het eerder van terras naar terras. ’s Avonds trokken we verder op met Onnozelheid en WebsterMC. De rederij bij het Bierhuis aan de Waterkant deed een actie: een boottocht van 50 minuten voor 5 euro met een gratis Duvel. Te mooi om te laten liggen. Tussen Schelde en Leie was het wel druk op zo’n warme zomernacht. Overal bootjes, sloepjes en kano’s met fakkels en lampjes. We kregen ook nog eens wat historisch verantwoordde uitleg van de schipper. Heel speciaal was toch de doorvaart onder Polé Polé. Een massa volk op de pontons terwijl er een optreden bezig was. En natuurlijk in de rustigere wateren de terrasjes van de talloze restaurants langs de waterkant.

Gent leeft duidelijk.

2 replies

  • Toch niet meegevaren met die lichtjes gebrondeerde kerel met zwart haar en zonnebril?  Ik ben daar al twee keer mee meegevaren (tja, met toeristen rondlopen,…  ;-)) en die weet idd wel een paar fijne weetjes te vertellen, maar ook een heleboel onzin (oa over de UGent en haar gebouwen) en flauwe lollen.

    Maar is idd fantastische sfeer op dat moment, heel zeker.  Fijn dat je ook nog eens afzakte naar ons terras ook, we hebben een paar fijne ideetjes opgedaan 😉

  • Content van die Sony?

Commentaar is gesloten