Arthur C. Clarke

Een beetje overschaduwd door de dood van die andere Grote. Maar vandaag is ook SciFi auteur Arthur C. Clarke heengegaan. Je kent hem wel van 2001: A Space Odyssey. Ik heb het zo niet voor de verfilming van Kubrick en volgelingen, maar zijn boeken vond ik geniaal geschreven!

4 replies

  • Zzzzing! I’ll miss him.

  • Als je het niet voor de verfilming hebt van Kubrick, heb je het ook niet meteen voor Arthur C. Clarke denk ik dan (jaja, je hebt een Kubrick-afficionado voor je). De extra’s op de recentste dvd-editie laten trouwens duidelijk zien dat 2001 echt een film is van Kubrick én Clarke. Dus niet louter een verfilming door Kubrick van het werk van Clarke zoals het geval was met King’s The Shining (magistraler dan het boek trouwens).

  • En was Clarke nu een homo of niet?

Commentaar is gesloten