Netsensei

Much Ado About Nothing

Sturm und drang

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Sport en lichaamsbeweging zijn gezond. Niet dat ik actief ga joggen, in de fitness rondhang of god-vermag-welke-sport ik wekelijks beoefen, maar als het enigszins mogelijk is, dan probeer ik wat te bewegen. Fietsen of wandelen bijvoorbeeld. Een mens zit zo al 8 uur op een dag op een bureaustoel.

Sommige dagen lenen er zich beter toe om al eens wat buitenlucht op te snuiven dan andere. Vandaag was het laatste het geval. Terwijl geen zinnige mens zich buiten waagde moest ik tweemaal vergaderen op locatie. Gezien het strakke schema en mijn beperkte vertrouwen in de stiptheid van het openbaar vervoer was ik aangewezen op de fiets en benenwagen.

Alles bij elkaar klokte ik af op goed 24 kilometer. Daarbij legde ik dit traject goed 4 keer af. De eerste en laatste keer relatief droog, de overige 9 kilometer in een stevige plensbui. Gelukkig had ik geluisterd naar de auguren (dank u Sabine en Frank) en mijn impermeable uit Brugge meegenomen. Een wollen jas met daarover een waterdicht regenpak en mijn iPod in de oren maakten het wat draaglijk.

Alleen, proefondervindelijk heb ik nu mogen vaststellen dat je ongeacht je rijrichting langs de kaaien altijd de wind tegen hebt. Rijden op de grote plaat en het rustige aandoen waren het devies. Als ik het goed gechronometreerd heb, dan deed ik over die afstand in dit weer vandaag gemiddeld zo’n 25 minuten. Al bij al niet slecht en rechtvaardigt absoluut mijn uitlating op Twitter…