Netsensei

Much Ado About Nothing

Music Maestro!

Al een tijdje gooit Stefan podcasts op Antwerpen blogt met de interviews afgenomen op Blogcom. Mooi. Heel mooi zelfs.

Ik heb willen merken dat hij gebruik maakt van zo’n grote flash ‘play’ knop waarmee het geluidsfragment mooi wordt gestreamed naar de browser van de bezoeker. Een blik op de HTML broncode leerde mij al snel dat de knop in kwestie Wimpy button noemt. Het gaat om gelicencieerde software waar je een klein bijdrage voor moet betalen. Niets mis mee, maar ik vind het vreemd dat er geen gebruik wordt gemaakt van andere, vrije alternatieven zoals XSPF music player die krek hetzelfde bieden.

Met die laatste heb ik nu voor het werk wat zitten experimenteren en ik moet zeggen dat ik het een heel mooi ding vind. Je steekt je mp3’s in een XML playlist en het flashobject leest die automagisch uit. Met wat scripting kan je daar allerlei funky dingen mee doen. Bijvoorbeeld, Peter Forret’s Web Jay wizard dingetje.

Overigens vraag ik mij af of er alternatieven bestaan voor dergelijke flash geluidspelertjes. Bijvoorbeeld in SVGof zo. Iemand een ideetje?