Glasnegatieven

Tip voor de fotografen onder ons: glasnegatieven! Foto’s op glas. Wij hebben er hier zo duizenden en duizenden liggen. Die worden nu met de hand schoongemaakt. Hoewel er op het eerste zicht niet veel te zien is, leveren ze, eenmaal gescanned, prachtige beelden uit het begin van de 20ste eeuw! Het grote voordeel is dat de emulsie op glasnegatieven niet uit korrels bestaat, maar een soort lichtgevoelige gelatine is die een veel hogere resolutie kan halen. En dat levert superplaatjes op!

Zoals bijvoorbeeld op Collodion.org en het Getty Museum

2 replies

  • Inderdaad zeer mooi. Als je ze allemaal oppoetst geef ik je een sub-fotoblog op drieduizend.be. Kan je ze aan de wereld kenbaar maken!

  • Matthias

    23 december 2005 at 12:42 am

    Dat zou mooi zijn. Allen zijn het niet de mijne, maar die van het Stadsarchief. Ik kan die dus niet zomaar zonder toestemming elders gaan publiceren. Ik kan natuurlijk wel een voorstel in die zin doen… Hoe dan ook, ze belanden vroeg of laat in onze beeldbank:

    http://stadsarchief.antwerpen.be/ava/

Commentaar is gesloten