On the road

Het is bijna zover. Maandag vertrekken Antoine en ik voor een dikke 15 dagen naar Noord-Amerika. Het plan is om met de wagen een roadtrip te maken. Vertrekpunt: Chicago, Illinois, USA (13 – 15 okt). Finish: Montreal, Quebec, Canada (24 – 27 okt). Onderweg bezoeken we onder andere Detroit (15 – 18 okt), Niagara Falls (18 – 19 okt), Toronto (19 – 22 okt) en Ottawa (22 – 24 okt).


Grotere kaart weergeven

We hebben bewust gekozen om er geen groepsreis of zo van te maken. We willen zoveel mogelijk vrijheid om de tijd daar zelf in te vullen. In grote lijnen weten wat we daar allemaal willen doen en zien maar wat de reis zelf zal brengen is de grote verrassing. Bedoeling is om toch de Amerikaanse cultuur beter te leren kennen. Ook al ligt de focus op de grote steden, onderweg hoop ik ook wel de andere gezichten van Amerika te zien. Een boeiende reis zal het zeker worden.

Veel vrienden en kennissen hebben al eens – of meerdere keren – een dergelijke onderneming gemaakt. Persoonlijk is het voor mij iets uitzonderlijks: sinds ik ben beginnen werken, nu vier jaar geleden, heb ik immers geen grote reizen meer gemaakt. Tenzij voor het werk en op de twee skivakanties na natuurlijk. Meer zelfs, ik ben voor het laatst Ć©cht gaan reizen toen ik afstudeerde aan de humaniora: twee weken rondtrekken doorheen Griekenland. Dat maakt het ook wel speciaal.

En ik zou geen blogger zijn moest ik natuurlijk geen verslag uitbrengen. Dus de komende twee weken wordt dit een echte reisblog. We hebben een laptopje mee, twee fototoestellen en een GPS toestel. Koffiemannen als we zijn zullen we wel regelmatig gebruik maken van de Starbucks hotspots. Voor de gelegenheid zit de site ook in een beetje ander kleedje.

9 replies

Commentaar is gesloten